Om bloggen

Ytterliggare en blogg tänker ni. Det gör faktiskt jag också. Men jag har kommit till ett läge där jag behöver strukturera mina tankar, skriva små anteckningar, spara mina idéer så att jag kan återkomma till dem när jag senare behöver det. Det är den främsta anledningen till  denna blogg.

Jag är i det här fallet Jonas Paulsson. Jag har arbetat med IT & lärande hela mitt arbetsliv, på APeL FoU AB, Södertörns högskola, Myndigheten för Nätverk och Samarbete inom Högre Utbildning och på Högskoleverket (se min LinkedIn-profil för mer info).  Men det är som privatperson jag tycker och tänker här.

IT & Lärande

För mig är lärande något som sker hela tiden och alltid i samspel med andra, i relation till omvärlden. Inget kontroversiellt med det. IT (som betyder Interaktions teknik, eller hur?) är något som i allra högsta grad påverkar vårt samspel och vår omvärld. Ändå är det inte alltid naturligt att använda IT-stöd i utbildningssituationer. Många parametrar blir intressanta; samarbete, kvalitet, uppföljning, e-kompetens, tillgänglighet… Det är nog en del av vad mina anteckningar kommer handla om.

Min pedagogiska grundsyn finns bättre formulerad i denna bloggpost:
https://itlarande.wordpress.com/2009/05/31/min-pedagogiska-grundsyn/

    • Shareen
    • 2 april, 2011

    wow, vilken blogg! Kom in via din pedagogisk grundsyn länk och läste lite det du har skrivit..mycket intressant.

    Jag studerar vid Blekinge Tekniska Högskolan. Mycket av det du har skrivit är det relaterade till det jag plugga 🙂

    I’ll be back 🙂

    Cheers!

    • Tack för berömmet! Kanske det som behövs för att skriva lite mer 😉

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar