Ledarskap i digitaliseringens tid

Digitalisering, detta buzzord som betyder allt från att vi skannar inkommen post till att beskriva hela vår tidsepok (att jämföra med industrialismen). Jag personligen ser inget behov av att definiera begreppet digitalisering. För mig är det samhällsutvecklingen vi just nu befinner oss i. Där uppkopplade människor och maskiner bara är ett ekosystem till att förhålla sig till. Och det går fort.

Digitalister har vi bara varit i 30 år, eller 1 generation om man så vill. Jämför med att vi var 300 000 generationer jägare och samlare (6 miljoner år), 500 generationer jordbrukare (10 000 år) och 9 generationer (200 år) industrialister så förstår vi att komplexiteten i vad vi ägnar vara dagar till också har förändrats.

Chefens roll har förändrats – från att fördela avgränsade, tydliga (enklare) arbetsuppgifter till att ringa in arbetsområde eller leda mot målbilder, hypoteser och visioner.

I den moderna organisationen är alla sammankopplade i ett drivet – men inte alltid givet – framåttänk! Att kunna samarbeta och korsbefrukta blir allt viktigare. Visionerna blir strategi. Det kräver mod och tillåtelse att testa nytt och misslyckas. Kreativitet är förmågan att förbereda eller anpassa sig till den osäkra framtiden. Strukturer blir mindre viktiga ersätts av ledarskap. Ledarskap och gemensamt ansvar som kultur. Alla utövar vi ledarskap men vi är mer ”follower” än ”leader”. I olika snitt, i olika flöden, alltid.

I grunden är det människan som socialt konstruerad varelse som lett fram till att vi vill ha det så här. Det är så här vi fungerar, det är så här vi blivit framgångsrika.

Men tekniken har infört andra sidoeffekter. Som att tid och rum blir mindre viktigt. Distanser (av olika slag) blir inget hinder. Däremot kan det bli ett problem när vi tror att teknikens möjligheter löser sociala frågeställningar bara för den finns! Vi måste jobba med vårt distansledarskap och vårt distansmedarbetarskap – med vårt digitala ledar- medarbetskap – eller, med vårt uppdaterade sätt att samexistera i vår nya tidsålder.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: