Att välja bloggverktyg

Då har jag precis startat min fjärde blogg, min andra som jag själv skriver på. Det har blivit en djungel att välja bloggverktyg. Vill man som jag att det ska vara gratis, finnas schyssta stilmallar att välja mellan (vara så flexibelt eller stilrent som möjligt), administrationsgränssnittet så lättarbetat som möjligt blir det inte helt lätt.  

Verktyg som automatiskt lägger till reklam försvinner direkt. Jag tycker wordpress känns bäst – den egentliga utmanaren var väl googels blogspot, men jag gillar inte att de lägger till sin egna verktygsmeny. Dessutom tycker jag bättre om wordpress dashboard, men det är nog en vanesak.

Funktionsmässigt och pedagogiskt skiljer de sig inte nämnvärt. Microbloggarna som mer syftar till att delge sin sociala status är givetvis mindre reflektiva. Hur man kan använda bloggar på andra sätt återkommer jag förhoppningsvis till.

Tidigare bloggar inom IT & Lärande: http://eden2008.wordpress.com/, http://nu2008.wordpress.com/, http://swedishlearningspace.wordpress.com/, bloggar för reflektivt deltagande på konferenser.

Annonser
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: